Završena energetska obnova zgrade Osnovne škole Franje Serta Bednja

Završena energetska obnova zgrade Osnovne škole Franje Serta Bednja

U utorak, 12. lipnja, u prostorijama Osnovne škole Franje Serta Bednja održana je završna konferencija projekta ,,Energetska obnova zgrade OŠ Franje Serta” čija vrijednost iznosi 2 204 761 kuna. 

Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Prioritetna os 4 – Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, i to s 1.199.062,71 kuna ili 56,98 posto ukupno prihvatljivih troškova projekta. Iz proračuna Varaždinske županije te iz Ministarstva regionalnoga razvoja projekt se financira s 905.446,54 kune ili 43 posto.

Energetska učinkovitost

Navedenim su projektom obuhvaćeni radovi na starom dijelu zgrade škole. Izvedena je toplinska izolacija, zamijenjena je stolarija, a ujedno su ugrađeni toplinski kolektori za pripremu PTV i postavljena je regulacija grijanja. Svime time će se doprinijeti smanjenju potrošnje energije za grijanje, odnosno hlađenje za 69,14 posto na godišnjoj razini.

Projekt energetske obnove OŠ Bednja traje 18 mjeseci, od 1. siječnja 2017. do 30. lipnja 2018. godine, a njime će se smanjiti potrošnja energije za grijanje i hlađenje za 69,14 posto na godišnjoj razini, emisija CO2 će se smanjiti za 71,63 posto, dok će se udio obnovljivih izvora energije u apsolutnim potrebama povećati za 2,36 posto.

Završnoj su konferenciji prisustvovali načelnik Općine Bednja Damir Poljak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek i drugi uzvanici.

U sklopu navedenog projekta izradili smo projektno-tehničku dokumentaciju koja obuhvaća:

  1. Arhitektonski projekt – Energetska obnova toplinske ovojnice
  2. Projekt racionalne uporabe energije i toplinske zaštite
  3. Strojarski projekt – Modernizacija sustava grijanja i korištenja OIE

Izvedeni radovi prikazani su u kratkoj video-prezentaciji u nastavku.

 

Članci sa portala na temu konferencije:

Varazdinska-zupanija.hr

evarazdin.hr

eivanec.com