Energetska obnova OŠ Franje Serta Bednja

Energetska obnova OŠ Franje Serta Bednja

U tijeku je izvođenje radova energetske obnove na osnovnoj školi “Franje Serta Bednja”.

Tvrtka Tesla izradila je projektnu dokumentaciju za prijavu na javni natječaj:  “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja ” koji je zatvoren prošle godine. Osigurano je 1.119.062,71 kuna bespovratnih sredstva za projekt vrijedan ukupno 2.204.761,75 kuna.

Izrađeni su  projekti za građevinske radove, za obnovu i toplinsku izolaciju fasade izvedbom klasificiranog toplinskog kontaktnog sustava pročelja (ETICS), zamjenu stolarije, toplinsku izolaciju stropa i zidova ne grijane kotlovnice prema grijanim prostorijama, te izolacija stropa prema tavanu.

Također su izrađeni strojarski projekti za izvedbu solarnih instalacija za pripremu PTV-a te za modernizaciju instalacije grijanja ugradnjom radijatorskih termostatskih ventila i novih cirkulacijskih crpka.

Tvrtka Tesla trenutno provodi uslugu stručnog nadzora nad izvedbom energetske obnove osnovne škole “Franje Serta Bednja”.

Na istom natječaju tvrtka Tesla također je izradila projektnu dokumentaciju za srednju školu “Novi Marof” čija ukupna vrijednost projekta iznosi 1.626.790,18 kn, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 765.452,44 kn.

 

Leave a reply